Sportamore – din sportbutik på nätet

Sportamore är en ledande e-handelsbutik för sport, kläder, skor, utrustning och mode. Företaget är helt inriktat på handel online och har inga fysiska butiker. Expansionen har i stället skett med butiker online för den nordiska marknaden, därför finns Sportamore även hos våra grannländer Danmark, Norge och Finland. Företaget fokuserar på den aktiva familjen och har ett sortiment för herr, dam och barn.

Sportamore strävar efter att ha ett komplett sortiment för hela familjen så vad du än söker, ett par nya löparskor, regnkläder till barnen eller ett varmt underställ så ska du finna det hos Sportamore. De har kvalitetsprodukter från Puma, Craft, Adidas och Nike men även mer modebetonat som Björn Borg, Calvin Klein, Gant och Peak Performance. Du kan hitta allt du behöver hos dem.

Hemsidan i centrum

Det absolut viktigaste för ett företag som sysslar med e-handel är dess webbplats, fungerar inte den så är snart företaget borta. Sportamore har en mycket välfylld hemsida, men som det ändå är lätt att hitta på. På förstasidan har de valt att visa en fräsch video fylld med aktiviteter som täcker hela skärmens bredd och i bilden finns tre val, herr, dam och barn.

Det är minst sagt tydligt och i lite mindre stil ovanför videon finns det fler val. Förutom de tre redan nämnda finns även varumärken, sportutrustning och sporter. Här finns även länkar till deras outlet-butik och till kundtjänsten. Passar inte något av dessa val finns även en söktjänst som berättar att det finns över 30 000 sportprodukter att söka bland.

Varumärken

För att kunna ha en komplett butik online med alla typer av varor inom sport och motion har de tagit in produkter från ledande leverantörer. Listan är hur lång som helst, de räknar upp 50 populära varumärken på hemsidan men leverantörerna är fler. Bland de 50 finns Salomon, Salming, Timberland och Converse, men du hittar även produkter från Oregon Trail, Wyte och Fischer där.

Sportamore har som mål att vara prisledande inom sportkläder och sportprodukter, därför ger de dig prisgaranti på sitt sortiment. Det innebär att om du hittar samma vara som du köpt hos dem till lägre pris någon annanstans, på nätet eller i fysisk butik, betalar Sportamore mellanskillnaden åt dig. Denna prisgaranti är möjlig genom att Sportamore bara säljer kända produkter från ledande leverantörer.

Outlet

I Sportamores outlet-butik hittar du över 5 000 olika märkesvaror till ett mycket lågt pris. Outlet-butiken fanns inte med från början när Sportamore öppnade 2010, utan den har tillkommit senare. Skälet är att det finns ett stort antal presumtiva kunder som efterfrågar kvalitetsprodukter till ett lägre pris, vilket Sportamore kan erbjuda dem då de ibland kan få in speciella partier av en vara.

Det är även kläder och utrustning av förra årets modell som Sportamore kan erbjuda sina kunder i outlet-butiken, alltså samma höga kvalitet men inte med de senaste modedetaljerna. Genom att erbjuda det senaste modet inom sportmode i hög kvalitet på en sajt och kvalitetskläder till lågpris på en annan sajt anser de sig kunna nå alla som är intresserade av sportkläder och sportutrustning.

Kundtjänst

Kundtjänsten är även den digital och support sker i första hand via mejl och Facebook. Du kan även kontakta kundtjänsten via telefon och chatt. Supporten finns på plats via telefon mellan 09.00 och 17.00, vill du chatta går det bra mellan 13.30 och 16.45. Använder du mejl får du svar inom 24 timmar. Det finns också en FAQ-sektion där du kan leta svar.

Villkor

Sportamore tillämpar 30 dagars ångerrätt. Enligt lag har du 14 dagar på dig men Sportamore vill ge bättre villkor vilket är 30 dagars öppet köp. Handlar du för mer än 199 kronor får du varan hem fraktfritt och är du inte nöjd med varan är även returfrakten kostnadsfri. Sportamore har certifierats av Trygg e-handel vilket gör att du handlar tryggt hos dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *