Nelly – en av Sveriges största online butiker

Nelly är en online butik som säljer kläder och skönhetsprodukter för kvinnor och män. Butiken består av två delar: Nelly.com för kvinnor, och Nlyman.com för män. På Nelly hittar du allt från basplagg till festklänningar och kostymer men även skor, accessoarer och skönhetsprodukter. Sammanlagt har Nelly 700 varumärken för kvinnor och 350 för män. I butiken hittar du kollektioner av världskända designers, samt Nellys eget märke, NLY BY NELLY. Sortimentet är stort och det finns produkter i alla prisklasser. Butiken är ett svenskt företag som startade 2003 och numera finns i ytterligare tio europeiska länder. Deras mål är att bli nummer ett inom online mode.

Nelly.com riktar sig framförallt till unga kvinnor mellan 18 och 35 år men självklart är kvinnor i alla åldrar välkomna att handla där. Redan när du kommer in på startsidan ser du att Nelly.com är väldesignad och överskådlig. Det är också en lättnavigerad sida, vilket gör det enkelt för dig att hitta det du söker. Utbudet på Nelly.com är stort och varierande. Du hittar bland annat märkesvaror av Ralph Lauren och prisvärda produkter från Nelly.coms egna märken. Att Nelly.com även erbjuder presentaskar, värmeljus och doftprodukter tillför något extra. Vi ska titta lite närmre på de olika kategorierna och utbudet.

Hur ser utbudet på Nelly.com ut?

När du kommer in på Nelly.com finns det sju huvudkategorier. I den första ”Nyheter” hittar du det senaste modet och de mest sålda kläderna men även flera kollektioner i olika stilar. I kategorin ”Shoppa” dyker alla underkategorier inom kläder upp. Där hittar du också presentkort, Instagram Shop och Nlyman.com, vilket vi kommer in på lite senare. Under ”Märken” hittar du bland annat NLY BY NELLY, Nelly.coms egna märken, till exempel ”NLY Trend”, ”NLY Shoes” och ”NLY Lingerie”. I kategorin ”Designers”, finns bland annat den framstående Ralph Laurens kollektioner, samt svenska Therese Zetterbergs kollektion med smycken, ”Lily and Rose”.

Inte bara kläder

I ”Occasion Shop” har Nelly.com riktat in sig på festkläder för olika tillställningar, till exempel bröllop, student eller helt vanliga fester. Även smink, skor och accessoarer finns där. På samma sida hittar du ”Party Shop” och Vacation Shop”, där Nelly.com samlat kläder för just dessa ändamål. I den näst sista kategorin ”Beauty Shop” hittar du de vanligaste skönhetsprodukterna, som smink och parfym. I underkategorin, ”Beauty @ Home”, erbjuder Nelly.com snyggt designade värmeljus, doftprodukter och presentaskar. Sista kategorin är ”Sale”, där du förstås hittar den senaste rean, som inte bara gäller kläder utan alla sorters produkter som Nelly.com erbjuder.

Nlyman.com – kläder för män

Nlyman.com har samma design som Nelly.com, även om vissa kategorier skiljer sig åt och trots att utbudet inte är lika stort. Du hittar kläder från kända varumärken som J. Lindeberg, Filippa K och Calvin Klein och det finns även billigare varumärken. Nlyman.com erbjuder allt från basplagg till kavajer och kostymer samt skor. Det finns ett rikt utbud av accessoarer, så som klockor, väskor, smycken och hörlurar. I kategorin ”Grooming”, hittar du bland annat parfymer, ansiktsvårdsprodukter och olika sorters rakapparater. På Nlyman.com finns en kategori kallad, #realman, som är ett initiativ som uppmanar män att våga vara sig själva. Där går det att läsa intervjuer med olika män.

Hur handlar man på Nelly?

Till att börja med är det fri frakt på beställningar över 249 kronor, annars är det 45 kronor. För 59 kronor erbjuder dessutom Nelly snabbleverans till utvalda delar i landet. Betalning sker via betalkort, Qliro faktura, direktbetalning och det finns även möjlighet till delbetalning. Nelly erbjuder också PayPal som betalsätt, vilket är bra om du inte vill lämna ut dina kortuppgifter. Returnerar du en vara är det kostnadsfritt om du byter till en annan vara, annars landar det på 39 kronor. Blir du medlem hos Nelly erbjuder de 15 % i välkomstrabatt. Kundtjänst kan kontaktas via chatt under vardagar, annars skickas frågor i ett formulär på hemsidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *