Nordic Design Collective

Från namnen Nordic Design Collective och Nordic Kind så har nu allt samlats ihop under en enad flagg med namnet Nordic Poster Collective. Här har du en gedigen samling av små och mellanstora nordiska designers som skapar konst som trycks på posters till dig. Deras tanke är att du ska kunna förgylla din närhet med fina konstverk på ett enkelt sätt.

Att hänga konst på väggarna är något som förhöjer känslan, vare sig du är på kontoret eller i din bostad. Men visst kostar det mycket pengar att köpa denna fantastiska konst. Hos dem hittar du vackra motiv som med konstnärernas tillstånd trycks på ett högkvalitativt matt papper som gör konstverken rättvisa. Nu är det en möjlighet att samla fina verk till bra pris.

Tekniker och stil på posters

Hos Nordic Design Collective hittar du över 100 olika konstnärer och designers, alla med sin egen stil. De har samlat ihop ett 10-tal olika stilar och kategoriserat tavlorna därefter. Fotokonst, grafiska målningar, digitala illustrationer och skisser, akvareller och målningar i olika genrer. Du hittar med lätthet vad du söker och kan enkelt byta kategori och leta vidare efter ytterligare konstverk.

Företaget har även valt att sortera sina posters efter motiv då många av vet vad de önskar för motiv men inte mer specificerat än så. Här hittar du naturbilder, djur och insekter, mode och människor och populära teman såsom städer, kartor och barnmotiv. Här har inte tekniken någon rådande ordning utan det är motivet som bestämmer. Ett kul sätt att experimentera fram nya idéer.

Fantastiska konstnärer och designers

När du vet namnet på din favoritkonstnär så hittar du han eller henne enkelt i deras alfabetiskt ordnade register. Kanske en poster av Anna Grundberg ska tillföras samlingen? Du kan snabbt få en överblick av hennes grafiska och talande verk eller de akvarellmålningar av kvinnor som hon skapat. Linda Dahl däremot är en av deras mest grafiska och färgstarka konstnärer.

Mimono är en av de mest spännande allkonstnärerna med flera olika uttryck. Fotokonst, färgtryck och barnmotiv samsas med mer grafiska målningar. Katri Saartoala är finska och bor idag i Skåne. Hennes målningar tilltalar både barn och vuxna med sin blandning av djur och sagor. Även hennes stilrena mjuka skisser av vackra människor är fantastiska. Du hittar många av hennes verk i deras utbud.

Poster och vår online shop

Posters ska vara ett lättillgängligt sätt till bra och vacker konst, och deras webbshop förenklar köpet för dig. När du väl hittat dina favoriter så samlar du dem i kundkorgen och där kan du sedan kontrollera att allt är med och i rätt antal. Här finner du alla olika betallösningar, fraktkostnader och vad som gäller vid köp online, såsom bytesrätt och reklamationer.

Bor du utomlands har du självklart möjlighet att beställa posters från oss, företaget skickar över hela världen. Det är viktigt att veta att alla priser är angivna i svenska kronor och valutan uppdateras dagligen, dock kan det tillkomma andra kostnader från din bank. Inom Sverige är priset inklusive 25 % moms, i övriga EU kan landets egna skatter läggas till på priset.

Inspiration från Nordic Designers Collective

Det är vanligt att vilja våga lite mer när det gäller detaljer och inredning. Nordic Designers Collective hjälper dig gärna med detta! De skapar inspirerande miljöer i tema där du lätt kan hitta en favoritstil och själv göra likadant hemma. Du klickar på bilden och får upp de tavlor de har använt samt ett par liknande i samma stil.

Praktiska tips

Det är inte alltid du behöver hjälp med att välja stil, men däremot hur du går tillväga för att bygga en snygg vägg med flera olika tavlor. På deras sida får du tips och råd på hur du mäter, sätter upp och planerar din vägg. Hur du kan blanda stora och små tavlor men även olika former och ändå få väggen snygg, prydlig och välbalanserad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *