Caliroots – satsar på streetwear

Caliroots säljer streetwear till kvinnor, män och barn, både online och i butik. Redan 2003 startade Andreas Koschnike Caliroots i Stockholm tillsammans med kompanjonen, Per Norell. Numera har företaget två fysiska butiker, en i Göteborg och en i Stockholm. Med det är på hemsidan Caliroots.se som butiken når hela världen med sitt rika sortiment av kläder, sneakers och accessoarer från de stora varumärkena.

Allt började med att Andreas flyttade från Kristianstad till Stockholm. Han och Per ville satsa på e-handel, men öppnade först en fysisk butik i Vasastan. Det tog inte lång tid förrän online butiken öppnade; men det var en dyr satsning, med få konkurrenter. Redan då hade Caliroots internationella kunder, främst i Japan och USA. Numera äger företaget också online butikerna Hollywood och Soto.

Hur ser online butiken Caliroots.se ut?

Vi ska fokusera på Caliroots online butik – Caliroots.se. När du kommer in på startsidan möts du av stora bilder av coola modeller och tilltalande produkter i olika kategorier. Det märks att det är viktigt för Caliroots att fånga köparen visuellt. Alla bilder är klickbara, och de tar dig vidare till en sida där du får upp hela sortimentet av just den produkten.

Går du tillbaka till startsidan ser du en menyrad längst upp. Där kan du leta efter Caliroots produkter utifrån ”Kategorier”, ”Varumärken”, ”Streetwear”, ”Sneakers”, ”Premium” och ”Real Deal”. Allra längst upp på startsidan ser du en grönfärgad klocka som tickar ner tills nästa sändning skickas, ett annorlunda knep för att kunderna ska beställa inom tidsramen för att få sina varor så snabbt som möjligt.

Produkter som Caliroots.se erbjuder

Om du går upp till menyraden på startsidan och klickar på ”Kategorier” får du upp en mängd olika kategorier. Där ser du hela Caliroots sortiment av streetwear, så som t-shirts, tröjor och jackor, men även badkläder, skor och skate-kläder. Bland accessoarer hittar du solglasögon och kepsar & mössor. Det finns även en kategori för barn och en för damer.

Om du går vidare i menyraden till ”Märken”, får du upp toppvarumärkenas logotyper uppdelat i streetwear, sneakers och premium. Lite längre ner kan du klicka på ”Visa alla brands A-Z”, för att få upp en lista med alla varumärken, och det är en lång lista. Det märks att Caliroots har ett enormt sortiment. Varje varumärke är klickbart och tar dig till märkets samlingssida.

Mängder av sneakers

Går du vidare till ”Streetwear” i menyraden, får du upp en mängd underkategorier som du kan klicka på, till exempel nyheter, t-shirts, skor och accessoarer. Du kan klicka dig vidare till “Cali Streetwear”, som beskrivs som en butik i butiken. Här finns allt street-mode samlat på en plats, med märken som Stussy, Huf, Carhartt WIP och Vans, men också en mängd andra kända märken.

Under ”Sneakers” får du upp allt som har med skor att göra. Du kan välja sneakers för herrar, damer eller junior. I denna kategori finns dessutom sportkläder, bland annat från de etablerade varumärkena Adidas och Nike. ”Retro” är en intressant underkategori där företaget har samlat alla sneakers i retro-stil. Under rubriken ”Runners” hittar du mängder av skor för löpning.

Premiummode

Premiummode hittar du förstås under ”Premium” i menyraden. Klickar du dig vidare till C-Store Premium, så hittar du alla premiumprodukter samlade på en sida. Här finns märken som Our Legacy, Norse Projects och Red Wing. Slutligen finns ”Real Deal”, där du hittar Caliroots senaste reaprodukter inom alla kategorier. Vissa priser är kraftigt nedsatta, så där kan du fynda rejält.

Hur handlar du?

För att handla på Caliroots, behöver du inte bli medlem eller logga in. Du lägger varan i varukorgen och går till kassan där du väljer leveranssätt, Schenker eller PostNord. Billigast är Schenker för 49 kronor, fraktfritt är det vid köp över 999 kronor. Leveranstid är 1–3 dagar, och varorna betalas med Klarna Faktura, kort, banköverföring eller PayPal. Kundtjänst kan nås via mejl, telefon eller kontaktformulär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *